Internet verden

Tre milliarder mennesker på nettet

Ved slutningen af 2014 vil der være tre milliarder mennesker, der bruger internettet, det svarer til 40 procent af hele verdens befolkning.

8. maj 2014

En ny rapport fra FN’s internationale telekommunikationsunion(ITU), viser at antallet af brugere af internettet vil runde tre milliarder, når vi går ind i 2015. Ud af de tre milliarder, kommer cirka 75 procent fra de såkaldte udviklingslande, der har oplevet en stor stigning i internetbrugere. Der er dog stadig lang vej, hvis alle skal have adgang til nettet, for rapporten viser også, at 90 procent af dem, der ikke har adgang til internettet kommer fra udviklingslande.

Hvad angår udbredelse, er det stadig i de rigere dele af verden, at tallene er højest. I Europa er tre ud af fire på nettet, mens det i Afrika er en ud af fem.

Udover internettets vokseværk, er der sket et drastisk fald i antal fastnetabonnementer på 100.000 millioner siden 2009, mens mobilabonnementer næsten har rundet syv milliarder. Det svarer cirka til, at hvert eneste menneske på planeten har et mobilabonnement.

Tallene i rapporten er baseret på det antal mennesker, der har brugt internettet de seneste tre måneder, og ikke bare, hvem der har adgang til det.

På nuværende tidspunkt er der omkring 2,9 milliarder brugere på internettet.

Måske er du interesseret i ...