Cookie- og privatlivspolitik


To ud af tre bruger digitalt kamera

Vi har for alvor taget digitalkameraet til os. Antallet af familier med adgang til et digitalt kamera er fordoblet på bare fem år. Det er især børnefamilierne, der er erfarne brugere.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at to ud af tre danskere overfører billeder fra digitalkamera til en computer. 40 pct. vurderer selv, at de har stor erfaring, 16 pct. en vis erfaring og 10 pct. at de har begrænset erfaring. De resterende 34 pct. har ingen erfaring, fx fordi de ikke har digitalkamera.

Det er især børnefamilierne, der er gode til at bruge et digitalt kamera. Mere end ni ud af ti personer under 35 år overfører billeder. Men de ældre bruger også digitalkamera i et vist omfang. Hver anden mellem 55 og 64 år har erfaring i billedoverførsel.

Der er dog endnu flere danskere, der har adgang til digitalkamera end antallet af dem med erfaring i billedoverførsel. Hele 73 pct. af familierne har et digitalkamera - hvilket svarer til 1,8 mio. familier.

Antallet af familier med digitalkamera har især været stærkt stigende mellem 2004 og 2006. I denne toårige periode har ca. 600.000 flere familier fået mulighed for at kunne tage digitale billeder. Fra 2008 til 2009 har yderligere ca. 100.000 familier fået digitalkamera.

Resultaterne af Befolkningens it-færdigheder er baseret på 1.566 gennemførte interviews i januar 2009 blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning fra 16-89 år. Deltagerne er blevet bedt om at vurdere egne færdigheder i forhold til 37 forskellige it-anvendelser.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ny teknologi

Ny teknologi

Læs vores nyheder om nye trends, ny computerteknologi og forskning.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere