Teksttv

Tekst-tv fylder 30

Dansk tekst-tv runder i dag et skarpt hjørne, men mediet er sin alder til trods stadig populært.

16. maj 2013

Den 16. maj 1983 kunne danskerne for første gang finde nyheder og vejret på DR’s tekst-tv. Siden er det strømmet til med nye medier som internettet og smart-tv, men det har ikke påvirket tekst-tv’s popularitet synderligt.

For selvom seernes lyst til at åbne for tekst-tv er dalet en smule de seneste år, hvilket ifølge DRs medieforskning i høj grad skyldes smartphones og tablets, kigger hele 56 procent af DRs seere dog stadig forbi siderne, og med en million besøg om dagen DR har da heller ingen planer om at sløjfe tekst-tv.

Når tekst-tv stadig klarer sig i konkurrencen med mere moderne medier, skyldes det blandt andet, at det er mere brugervenligt end mange smart-tv’er med internetadgang. Derudover er det et ganske overskueligt medie, og det er nemt at danne sig et hurtigt overblik over de forskellige nyheder og informationer.

Tekst-tv blev oprindeligt udviklet af BBC i England og skulle gøre nyheder på fjernsynet mere tilgængeligt for hørehæmmede og døve. DRs tekst-tv har dog haft flere forskellige funktioner siden fødslen, og det har blandt andet været muligt at bruge det som chatforum.

Måske er du interesseret i ...