Cookie- og privatlivspolitik


Omstridt taxa-app til Danmark

Taxa-appen Uber er netop blevet lanceret i Danmark, men allerede få timer efter, er tjenesten blevet politianmeldt af Trafikstyrelsen.

Nu kan du bruge den amerikanske tjeneste Uber til at komme billigere rundt i byen med, indtil videre dog kun i København. Men det er langt fra alle, som byder Uber velkommen. Den kontroversielle taxa-app er i mange andre lande blevet kritiseret for at stjæle kunderne fra de etablerede taxaselskaber og drive piratkørsel, det vil sige taxakørsel uden tilladelse. Firmaet har blandt andet fået forbud mod at køre i Belgiens hovedstad Bruxelles.

Appen, der virker til iOS, Android og Windows Phone, tilbyder to muligheder for transport: UberBlack og UberPop. UberBlack er en slags luksuskørsel, hvor bilerne enten er Mercedes, BMW eller den elektriske Tesla og chaufførerne er professionelle. Denne tjeneste vil være omkring 20 procent dyrere end almindelige taxaer.

UberPop består så af privatpersoner, der kan bestilles til at køre dig til din destination og derefter deles I om udgifterne. Fordi turene bestilles gennem appen, kan dette dog ses som taxakørsel uden tilladelse.

Og det er netop, hvad Trafikstyrelsen har gjort. For der gik ikke mange timer fra lanceringen til at Styrelsen havde meldt Uber til politiet. De mener nemlig, at UberBlack og UberPop driver ulovlig limousine- og taxakørsel, da de ikke har nogen tilladelse.

Der kan dog gå noget tid før der falder dom, og indtil videre, kan du altså stadig bruge det nye taxa-tilbud. For at bruge Uber skal du registrere dig med navn, telefonnummer og kreditkortoplysninger.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere