Tag virtual reality på ryggen

Fedt påfund: Slip for ledningerne i den kunstige virkelighed!

16. november 2016 af Mikkel Jacobsen

VR-produktet HTC Vive er fantastisk, men kræver en masse plads, en hurtig computer og ledninger alle vegne for at fungere.


Det laver Zotac ikke om på, men de har bygget en fiks batteridrevet computer, som du kan slutte din HTC Vive til og tage på ryggen. Dermed slipper du for at vade rundt i den lange ledning, der går fra headset til computer.


Godt med hestekræfter
Computeren indeholder en Intel Core i7 processor og grafikkortet GeForce GTX 1070, så der er rigeligt med hestekræfter til at trække VR-spil.

Idéen er dog ikke nødvendigvis, at du skal til at lege med VR udendørs eller alle mulige andre steder. HTC Vive kræver nemlig to sensorer fastgjort til hver sin væg for at kunne registrere bevægelse.

Så Zotacs computer lader udelukkende til at være en løsning på ledningen fra headset til computer. Det bliver interessant at se, hvordan det fungerer, når Zotac en gang får offentliggjort en udgivelsesdato.

Min personlige erfaring med HTC Vive gør mig dog ret meget i tvivl om, om jeg har lyst til at have en computer på ryggen, når jeg spiller.

Man har brug for så meget bevægelsesfrihed som muligt, og hvis computeren er for tung, vil det ødelægge lidt af fornøjelsen. Vi får se.

Sådan fungerer HTC Vive:

Måske er du interesseret i ...