Cookie- og privatlivspolitik


Tablets samler familier foran tv’et

Smartphones og tablets har igen gjort fjernsynet til et samlingspunkt for hele familien, viser en ny britisk undersøgelse.

For 50 år siden sad både børn og forældre klistret til hjemmets eneste skærm, fjernsynet, om aftenen. Efter årtusindskiftet har familiemedlemmer ikke haft den samme lyst til at se fjernsyn sammen, men den tendens ser ud til at vende, og det skyldes i høj grad andre elektroniske enheder i hjemmet, viser en undersøgelse fra Ofcom, konkurrencestyrelsen for den elektronikbranchen i England.

I dag ser ni ud af ti voksne fjernsyn i stuen mindst en gang om ugen, hvilket er en stigning på tre procent i forhold til 2002. Når de voksne kigger mere fjernsyn, så følger børnene også med.

” Vores resultater viser, at familier i stigende grad samles i stuen for at se fjernsyn, præcis som de gjorde i 1950’erne,” siger James Thickett, der er Ofcoms forskningsleder.

Det er især tablets og smartphones, der trækker børn og unge ud fra værelserne og ind i stuen, hvor de følger med på flere forskellige skærme på en gang. Halvdelen af de 3.700 adspurgte fra undersøgelsen svarede, at de snakker i telefon, skriver beskeder eller surfer på internettet, mens de ser fjernsyn – en fordobling på bare to år.

Tendensen med flere skærme i brug på samme tid har betydning for, hvordan vi snakker om tv-programmer, mener James Thickett.

“For bare få år siden talte vi om gårsdagens tv på arbejde eller I skolen, men nu har vi den slags samtaler, mens vi ser fjernsyn ved at bruge sociale medier, sms-beskeder eller chatprogrammer.”

Når familier samles foran fjernsynet, er det især sport og live-begivenheder, som bliver set, viser undersøgelsen.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Blu-Ray tæt på at vinde formatkrig 

Blu-Ray tæt på at vinde formatkrig 

Filmselskabet Warner vil ikke længere udgive film i HD DVD-formatet.

Læs mere

Ny teknologi

Ny teknologi

Læs vores nyheder om nye trends, ny computerteknologi og forskning.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere