netflixfamilie

Tablets samler familier foran tv’et

Smartphones og tablets har igen gjort fjernsynet til et samlingspunkt for hele familien, viser en ny britisk undersøgelse.

For 50 år siden sad både børn og forældre klistret til hjemmets eneste skærm, fjernsynet, om aftenen. Efter årtusindskiftet har familiemedlemmer ikke haft den samme lyst til at se fjernsyn sammen, men den tendens ser ud til at vende, og det skyldes i høj grad andre elektroniske enheder i hjemmet, viser en undersøgelse fra Ofcom, konkurrencestyrelsen for den elektronikbranchen i England.

I dag ser ni ud af ti voksne fjernsyn i stuen mindst en gang om ugen, hvilket er en stigning på tre procent i forhold til 2002. Når de voksne kigger mere fjernsyn, så følger børnene også med.

” Vores resultater viser, at familier i stigende grad samles i stuen for at se fjernsyn, præcis som de gjorde i 1950’erne,” siger James Thickett, der er Ofcoms forskningsleder.

Det er især tablets og smartphones, der trækker børn og unge ud fra værelserne og ind i stuen, hvor de følger med på flere forskellige skærme på en gang. Halvdelen af de 3.700 adspurgte fra undersøgelsen svarede, at de snakker i telefon, skriver beskeder eller surfer på internettet, mens de ser fjernsyn – en fordobling på bare to år.

Tendensen med flere skærme i brug på samme tid har betydning for, hvordan vi snakker om tv-programmer, mener James Thickett.

“For bare få år siden talte vi om gårsdagens tv på arbejde eller I skolen, men nu har vi den slags samtaler, mens vi ser fjernsyn ved at bruge sociale medier, sms-beskeder eller chatprogrammer.”

Når familier samles foran fjernsynet, er det især sport og live-begivenheder, som bliver set, viser undersøgelsen.

Måske er du interesseret i ...