Facebook

Statusopdatering stoppede militæroperation

For den israelske hær betød en statusopdatering på det sociale netværk Facebook, at en planlagt aktion mod et palæstinensisk mål måtte aflyses.

5. marts 2010

Man skal passe på med, hvad man skriver på Facebook. Det har været lidt af et mantra, der har runget igen og igen. Det er aldrig til at vide, hvem der kigger med. Det har sikkert også været i den israelske militærledelses tanker, da de, ifølge ComOn.dk, skrinlagde en ellers planlagt operation i en palæstinensisk by uden for Ramallah på Vestbredden på grund af en enkelt soldats uforsigtighed.

Et enkelt medlem af den kommende operation ville nemlig lige udbasunere hans kommende heltedåd på forhånd. ”På onsdag rydder vi op i Qatanna og med Guds hjælp vender vi tilbage torsdag” skrev han derfor som en statusopdatering på Facebook.

Det var hans soldaterkammerater ikke helt tilfredse med. De kontaktede militærledelsen, der hurtigt afblæste aktionen. Soldatens Facebook-side viste sig siden hen også at indeholde også flere detaljer om militærets planlagte udflugter.

Det israelske militær iværksætter ofte aktioner på Vestbreden, i et forsøg på at fange militante palæstinensere. I tilfældet her, mente ledelsen altså, at opdateringen var en potientiel lækage, som ville kompromittere de israelske soldaters sikkerhed.

Soldatens uovervejede opdatering har resulteret i, at soldaten skal tilbringe 10 dage i fængsel, og at han derudover fjernes fra sin enhed.

Måske er du interesseret i ...