Cookie- og privatlivspolitik


Slip for kæmpe telefonregning efter sommerferien i udlandet

Den 1. juli træder de nye regler om dataroaming i europa i kraft.

Der findes flere skrækhistorier om intetanende turister, som har fået kæmpe regninger for roaming, altså at bruge sin mobiltelefon eller mobile internet på en fremmed mobiloperatørs net, mens de var på ferie i udlandet. En af de mest kendte historier omhandler en turist fra Tyskland, der på en rejse til Frankrig besluttede sig for at hente og se et tv-program fra nettet. Regningen for den lille fornøjelse lød i første omgang på over 340.000 kroner.

Men fra den første juli træder nye EU-regler om roaming i kraft. Det betyder, at alle teleselskaber skal etablere en spærring hos alle kunder, der gør, at du skal have en speciel aftale med dem, hvis du vil have et dataforbrug i andre EU-lande på mere end 50 Euro (ca. 370 kr.) om måneden. Teleselskaberne vil samtidigt have pligt til at advare dig, når du har brugt 80 procent af det maksimale dataforbrug i andre EU-lande, så du ved, at grænsen snart er nået – og du undgår at komme hjem til en regning på flere tusinder kroner efter ferien.

Roaming kan foregå både nationalt og internationalt. Som oftest er det en ganske bekostelig affære. Der er ofte specielle priser og Roamingaftaler, som indgås imellem de forskellige mobilnetoperatører, der blandt andet inkluderer hvor meget teleselskaberne betaler hinanden – men også her har EU sat nogle krav. Således skal den pris, teleselskaberne betaler hinanden pr. MB, sænkes til 0,80 euro fra den 1. juli, ligesom samtaler med mobiltelefoner i andre EU-lande end hjemlandet sænkes til 39 cent (3 kroner) i minuttet for udgående og 15 cent (1 krone) for indgående opkald. Teleselskaberne må heller ikke længere opkræve roamingafgifter for modtagelse af voicemails.

Det skal dog til sidst bemærkes at forordningen kun gælder, når man opholder sig i EU-lande. Besøger du fx Schweiz eller Norge, er du altså ikke dækket ind af de nye regler.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Historien bag snooze

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Nyeste

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens mobil får e-ink i farver

E-ink-teknologien, kan bruges til stærkt strømbesparende smartphone-skærme.

Læs mere

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere