Ransomware

Sikkerhedsfirmaer giver op over for ny ransomware

Kriminelle pengeafpressere har nu udviklet en type ransomware, der krypterer din computers data så de ikke kan låses op igen. Sikkerhedsfirma sammenligner det med den sorte død.

17. marts 2016

Ransomware er tidens helt store trussel imod private og firmaers computere. Det fungerer ved, at din computers data krypteres af et ondsindet program og folkene bag programmet tilbyder herefter at dekryptere computeren, hvis du betaler et pengebeløb. > Hent gratis antivirus til din pc her

Indtil nu har sikkerhedsfirmaer som Cisco og Kaspersky hængt fast ved fingerspidserne, og har udviklet værktøjer, der kan dekryptere dine data uden, at du skal have penge op af lommen – men det er tilsyneladende slut nu.

Udspekulerede hackere har netop lavet en ny version af det udbedte ransomware-program ”TeslaCrypt”, version 3.01, og her må sikkerhedsfirmaerne melde pas.

Ransomware er internettets pest Tidligere gemte ransomware-programmerne krypteringsnøglen direkte på din computer, men i den nye version fjernes nøglen lige så snart din computers data er blevet krypteret. På den måde gør programmet det nærmest umuligt at dekryptere din computer, med mindre du betaler.

”Vi kan ikke sige det tydeligt og ofte nok: Ransomware er blevet internettets udgave af den sorte død,” skriver sikkerhedsfirmaet Cisco i en blog-post.

Sådan sikrer du dig bedst mod ransomware * Åben ikke og klik aldrig på links i mails du ikke har tiltro til. * Hold dine programmer og dit operativsystem opdateret. * Sørg for at have gode sikkerhedsprogrammer på din pc. * Sikkerhedskopier dine filer og dokumenter ofte. > Hent gratis sikkerhedsprogrammer til din pc her

Måske er du interesseret i ...