Cookie- og privatlivspolitik


PBS kigger dig over skulderen, når du handler på nettet

Når du bruger dit kreditkort på nettet, så holder PBS øje med, hvordan det bliver brugt. De overvåger, hvor det bruges og hvornår – uden at fortælle at de gør det. Og de kan uden videre blokere kortet, hvis der er mistanke om misbrug.

Pengeinstitutternes BetalingsService står bag driften af Dankort-tjenesten og opbevarer i henhold til gældende regler på området oplysningerne om din brugeradfærd i fem år.

Ifølge Søren Winge bruger PBS en række automatiserede processer til at spore kortmisbrug nettet. "Vi holder øje med måden, man bruger sit kreditkort på, og og ser vi et forbrugsmønster, der minder om misbrug lukker vi kortet så hurtigt som muligt," siger pressechef Søren Winge i PBS. "Det er en samlet vurdering, og hvis flere af parametrene opfyldes, blinker advarselslampen hos os," siger han.

PBS ser på, om der er registreret meget svindel på en hjemmeside, om der er blevet hævet usædvanligt mange høje beløb i forhold til, hvad der er normalt for kortet, og om det er sket mange transaktioner hurtigt efter hinanden. Andre afgørende ting, er om købet har en fysisk leveringsadresse, og om det let kan omsættes på nettet.

I tilfælde af mistanke om misbrug kontakter PBS banken, som har udstedt kortet. Banken forsøger så at kontakte kunden, med mindre PBS vurderer, at der er tale om en alvorlig mistanke. Så lukkes der med det samme.

PBS vil ikke offentliggøre, hvor mange gange om måneden, de enten selv lukker eller anbefaler bankerne at lukke et kreditkort, eller om der er variationer over året. Ifølge Søren Winge er det især pokersider, der er opmærksomhed på, fordi det her er let at bruge kreditkort, uden at det opdages.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere