Taxi sign

Omstridt taxa-app til Danmark

Taxa-appen Uber er netop blevet lanceret i Danmark, men allerede få timer efter, er tjenesten blevet politianmeldt af Trafikstyrelsen.

19. november 2014

Nu kan du bruge den amerikanske tjeneste Uber til at komme billigere rundt i byen med, indtil videre dog kun i København. Men det er langt fra alle, som byder Uber velkommen. Den kontroversielle taxa-app er i mange andre lande blevet kritiseret for at stjæle kunderne fra de etablerede taxaselskaber og drive piratkørsel, det vil sige taxakørsel uden tilladelse. Firmaet har blandt andet fået forbud mod at køre i Belgiens hovedstad Bruxelles.

Appen, der virker til iOS, Android og Windows Phone, tilbyder to muligheder for transport: UberBlack og UberPop. UberBlack er en slags luksuskørsel, hvor bilerne enten er Mercedes, BMW eller den elektriske Tesla og chaufførerne er professionelle. Denne tjeneste vil være omkring 20 procent dyrere end almindelige taxaer.

UberPop består så af privatpersoner, der kan bestilles til at køre dig til din destination og derefter deles I om udgifterne. Fordi turene bestilles gennem appen, kan dette dog ses som taxakørsel uden tilladelse.

Og det er netop, hvad Trafikstyrelsen har gjort. For der gik ikke mange timer fra lanceringen til at Styrelsen havde meldt Uber til politiet. De mener nemlig, at UberBlack og UberPop driver ulovlig limousine- og taxakørsel, da de ikke har nogen tilladelse.

Der kan dog gå noget tid før der falder dom, og indtil videre, kan du altså stadig bruge det nye taxa-tilbud. For at bruge Uber skal du registrere dig med navn, telefonnummer og kreditkortoplysninger.

Måske er du interesseret i ...