Cookie- og privatlivspolitik


Nyt mystisk cyber-angreb opdaget

Et omfattende cyber-angreb har foregået i det skjulte i fem år. Angrebet har muligvis opsnappet tophemmelige dokumenter fra statslige institutioner, EU og NATO.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har opdaget et meget veludført cyber-angreb, som har formået at forblive skjult i mere end fem år. Angrebet, som er blevet døbt ”Operation Red October” (Operation Røde Oktober), går efter informationer fra statslige institutioner og forsknings-organisationer.

Angrebene foregår stadig, men der ingen inficeringer er fundet i Danmark - endnu. Målet for angrebene er primært Østeuropæiske, Centralasiatiske og gamle østblok-lande. Virussen kan infiltrere pc’er via svagheder i Microsoft Word og Excel, og kan også angribe mobile enheder, netværksudstyr og opsnappe mails fra Microsoft Outlook.

Kaspersky har kun fundet et par hundrede inficerede maskiner. Kaspersky mener, at formålet med angrebet er at stjæle følsomme informationer, og Kaspersky mener selv, at virussen er styret fra Rusland, men der er ingen beviser for, at den russiske stat skulle have noget med det at gøre.

Angrebene blev opdaget i forbindelse med en undersøgelse af en række angreb på ambassader. En af de mystiske ting omkring det nye angreb er, at strukturen minder om den meget omtalte Flame-malware. Der er ikke fundet en direkte sammenhæng, men det lader til at bagmændene har hentet inspiration hos skaberne af Flame.

Ligesom Flame er Red October ekstremt avanceret, bl.a. kan virussen gemme sig så godt, at den kan overleve en rensning af en computer og genstarte sig selv bagefter så spionagen genoptages. Udover det går angrebene også specifikt efter filer, som bruger EU og NATO’s krypteringsmetoder, det tyder på at hackerne er ude efter følsom information fra både EU og NATO.

Den avancerede opbygning, og indikationen af at nogen har opdaget hvordan man afkoder EU og NATO’s kryptering, gør det mere sandsynligt, at programmet er udviklet af et større hold af hackere med et stort budget end af en enkelt hobby-hacker.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Historien bag snooze

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens DVD-teknologi hedder Blu-ray

Fremtidens DVD-teknologi hedder Blu-ray

Slaget om næste generation indenfor DVD-teknologi er endelig afgjort. Toshiba har trukket deres HD-DVD-format ud af kampen mod Sonys Blu-ray.

Læs mere

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

I de kommende måneder bliver det afgjort, om Microsofts HD foto-format bliver ny standard.

Læs mere

Nyeste

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens mobil får e-ink i farver

E-ink-teknologien, kan bruges til stærkt strømbesparende smartphone-skærme.

Læs mere

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere