Cookie- og privatlivspolitik


Telia åbnede 4G for testkunder

Lidt over midnat den 1. juni åbnede Telia op for 4G-netværket så den første testkunde kunne prøve det nye udstyr.

1.juni er den dag, hvor alle de selskaber, som har sikret sig en 4G-licens ved licens-auktionen i maj, kan få lov at åbne for deres 4G-netværk. Det benyttede Telia sig af allerede få minutter efter midnatsklokkerne kimede. Og kort tid efter var den første testkunde på.

”Vi var meget spændte, for vi har mange forventninger til 4G, og vi blev bestemt ikke skuffede,” lød det fra Morten Brandstrup, produktionsteknisk chef hos TV2 Nyhederne, og Telias første testkunde.

”Det var tydeligt at mærke, at det gik lynhurtigt med 4G, og det er derfor noget, jeg tror vi vil komme til at benytte meget i fremtiden. 4G giver os nogle helt nye muligheder, og vi vil kunne levere nyheder langt hurtigere end i dag, fordi vi kan streame live. Det er vigtigt for os at være først med nyhederne, og her ligger den største forskel i, om vi skal flytte rundt på sendevogne, eller om vi kan nøjes med at køre rundt med små USB-modems,”

TV-kanalerne har tidligere været afhængige af satellitforbindelse for at kunne sende live-TV. 4G gør det muligt at streame live, og skaber derfor nogle helt nye rammer for live-tv.

Det er dog ikke første gang Telia arbejder med 4G. Teleselskabet rullede i 2009 4G-netværk ud i Norge og Sverige, og har derfor tidligere erfaringer at trække på, når de skal udbygge det danske netværk. Testen med TV2 Nyhederne som forsøgskanin er noget, som Telia vil bruge for at undgå unødige problemer op til selve lanceringen.

”Det er vigtigt for os at få et godt billede af, hvordan brugerne af 4G oplever vores netværk, før vi åbner op for det for alle vores kunder,” fortæller Jesper Brøckner, adm. direktør i Telia Mobility Services.

”Derfor har vi fundet en række testpersoner og virksomheder, som tester 4G-netværket i perioden frem til lanceringen. Det vil give os mulighed for at identificere områder for forbedringer, og sammen med vores unikke erfaringer fra Sverige og Norge, vil det være med til at give os de bedste forudsætninger for at tilbyde et stærkt og velfungerende netværk når vi går fra testfasen til salgsfasen.”

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

I de kommende måneder bliver det afgjort, om Microsofts HD foto-format bliver ny standard.

Læs mere

Airbag til din telefon?

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere