Cookie- og privatlivspolitik


Styr din pc med tankens kraft

Spil-entusiaster vil snart kunne styre figurer og objekter i den virtuelle verden alene ved hjælp af deres tanker og følelser.

Computerspil bliver stadig mere avancerede med intelligente modstandere og krævende opgaver i eventyrlige verdener som fx World of Warcraft. Et ny type headset, der kan aflæse hjernens aktivitet, kan forbedre realismen i dine figurers kunstige intelligens i spil og give autentiske ansigtsudtryk.

Det påstår i hvert fald firmaet bag headsettet, Emotiv Systems. Hvis computerspilleren smiler, blinker med øjet, chokeres og laver grimasser, opfanges hjernens impulser, som herefter overføres til ens figur i spillet. Det kan således også få konsekvenser, hvis du er glad eller ligefrem griner, når du har slået en spilmodstander ihjel, da det vil forplante sig til din figur, så du kommer til at fremstå som en hjerteløs spiller. Du vil også kunne flytte objekter på skærmen blot ved tankens kraft.

Headsettet kan registrere flere end 30 forskellige udtryk, følelser og handlinger, og ventes at komme i handlen i løbet af 2008 til en pris på 299 dollars, godt 1500 kroner.

Menneskets hjerne består af omkring 100 milliarder neuroner, eller nerveceller, og når nerveceller kommunikerer indbyrdes, sker det via elektriske impulser. Det er disse impulser, som Emotivs headset opfanger, hvilket ikke er nogen ny opfindelse. Det er dog det første neuro-headset, der ikke kræver et stort net af elektroder, og som er målrettet almindelig forbrugere til en overkommelig pris.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Afkøling til varme bærbare

Afkøling til varme bærbare

Et smart computer-underlag med afkøling, og stikket i USB-porten, så behøver du nu ikke være urolig for, om din bærbare computer bliver for varm, når du sidder i sofaen.

Læs mere

Ny teknologi

Ny teknologi

Læs vores nyheder om nye trends, ny computerteknologi og forskning.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere