Cookie- og privatlivspolitik


Spil kurerer dårlige øjne

Computerspil og en virtual reality-hjelm kan effektivt behandle øjenlidelsen amblyopia. Britisk forskning har vist imponerende resultater.

For personer med amplyopia arbejder det ene øje bedre end det andet. Og fordi det ene øje er ringere end det andet, vælger hjernen at se med det gode øje. Et øje, der sjældent bruges, kan udvikle delvis blindhed, såkaldt dovent øje eller amblyopia.

For at rette op på problemet, kan det dovne øje tvinges til at arbejde hårdere ved hjælp af en klap for det gode øje. Denne behandling tager typisk over 400 timer, og samtidig kan patienten risikere at få dobbeltsyn, fordi øjnene ikke arbejder sammen.

Ved hjælp af en virtual reality-hjelm er det lykkedes forskere ved Nottingham University at optræne det dovne øje og få begge øjne til at arbejde sammen som hos folk uden amblyopia. Forskerne har blandt andet eksperimenteret med et bil-spil, hvor computeren sendte billeder af spillerens egen bil til det dovne øje, mens de andre biler på skærmen blev sendt til det gode øje. Det, der før krævede 400 timers behandling, blev nu opnået på en enkelt time, skriver BBC News.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Talestyret computer i bilen

Talestyret computer i bilen

Microsofts vil have sit interaktive informations- og dialogsystem Commute UX ind i din bil. Det er Microsofts vision, at du med den kan få alverdens informationer om vejr og trafik direkte ind i bilen udelukkende ved at tale til computeren.

Læs mere

Batteriet, som kan bøjes

Batteriet, som kan bøjes

Japanske NEC har udviklet et ultratyndt batteri, som er så fleksibelt, at det kan bøjes. En opladning vil kun tage 30 sekunder.

Læs mere

Spil pc-spil uden en pc

Spil pc-spil uden en pc

OnLive er en ny teknologi, der lover at alle kan spille de nyeste spil, selvom deres pc ikke er gearet til fx avanceret grafik, fordi der mangler et dyrt og strømkrævende grafikkort.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere