Cookie- og privatlivspolitik


Sony lancerer ultra tyndt TV

Til december sender Sony et kun 3 mm tyndt TV på markedet i Japan. Tv'et er baseret på OLED-teknologi, der giver klarere billeder og sparer på strømmen.

Det nye TV bruger såkaldte organic light-emitting diodes (OLED) til at vise billederne på skærmen, og i forhold til de udbredte LCD-apparater giver den nye teknologi et klarere, mere kontrastfyldt og skarpt billede. OLED-apparater er også mere energieffektive, fordi der ikke er behov for baggrundsbelysning af skærmen, og det giver mulighed for at gøre fjernsynet ultra tyndt.

Desværre er OLED-teknologien dyr, og det er en bekostelig affære at producere større skærme med teknologien. Derfor koster Sonys første OLED-TV da også godt 9000 kr. på trods af skærmens meget begrænsede størrelse på bare 11 tommer. Det nye TV har en forventet levetid på omkring 30.000 timer – halvdelen af levetiden for Sonys LCD-apparater.

"Jeg forventer ikke, at OLED-TV kommer til at erstatte LCD-TV fra den ene dag til den anden. Men jeg tror, at teknologien har et stort potentiale som efterfølger til LCD-apparatet på længere sigt,” siger vicepræsident hos Sony, Katsumi Ihara.

Også andre firmaer arbejder på at udvikle OLED-skærme. Tilbage i 2005 præsenterede Samsung f.eks. et 40-tommer stort TV baseret på OLED, men Sony bliver den første producent, der sender et færdigt produkt på markedet.

Det nye TV kommer i handelen i Japan 1. december. Det er uvist, hvornår apparatet kommer på markedet andre steder i verden.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Talestyret computer i bilen

Talestyret computer i bilen

Microsofts vil have sit interaktive informations- og dialogsystem Commute UX ind i din bil. Det er Microsofts vision, at du med den kan få alverdens informationer om vejr og trafik direkte ind i bilen udelukkende ved at tale til computeren.

Læs mere

Mus med telefon

Mus med telefon

Sony vil nu lave en pc-mus, som du også kan bruge til IP-telefoni.

Læs mere

Robotter i hjemmet

Robotter i hjemmet

Firmaet Meccano har snart en robot klar til hjemmet, skriver den britiske avis "The Daily Telegraph". Robotten går under navnet Spyke, er baseret på trådløs teknologi og oplader sig selv når den er ved at løbe tør for strøm.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere