Cookie- og privatlivspolitik


"Skærm" i briller

Ved at bevæge din kæbe og vippe med hovedet, kan du styre en "skærm", der svæver en halv meter foran dig. Det svenske firma Penny har udviklet en teknologi, der sidder i et par briller. Nu har britiske BAE Systems, der bygger tanks, skrevet kontrakt med Penny, og de skal sammen tilpasse Pennys teknik til det britiske forsvars panservogne.

Det lyder som science fiction. "Skærmen" svæver en halv meter foran dine øjne. Du styrer ved at vippe hovedet, og klikker ved at bevæge kæben sidelæns, og teknologien er meget effektivt. Det svenske firma Penny har udviklet systemer, hvor det er muligt at projektere et gennemsigtigt "skærmbillede" fra din lomme PC, og samtidigt måle muskelbevægelser, der giver dig mulighed for at styre, hvad der skal ske på "skærmen".

Nu har virksomheden fået sin første kunde. Den britiske forsvarsgigant BAE Systems, har skrevet kontrakt med Penny, der skal implementere den nye teknologi i deres tanks.

"Der er intet tilsvarende på markedet i dag. Der er mange firmaer, der arbejder med projektion og gennemsigtige display-systemer, men ingen andre er nået dertil, hvor vi er, for vores system er klar. For vores lille virksomhed, er det et kæmpe gennembrud. Vi vil i første omgang bygge en simulator, og afprøve vores system i BAE's eksisterende biler," siger direktør Erik Lundström fra Penny.

BAE Systems investerer 20 millioner svenske kroner i samarbejdet, og målet er en version af Pennys teknologi tilpasset BAE's tanks.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Ny teknologi

Ny teknologi

Læs vores nyheder om nye trends, ny computerteknologi og forskning.

Læs mere

Afkøling til varme bærbare

Afkøling til varme bærbare

Et smart computer-underlag med afkøling, og stikket i USB-porten, så behøver du nu ikke være urolig for, om din bærbare computer bliver for varm, når du sidder i sofaen.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere