nyheder/penny_145.jpg

"Skærm" i briller

Ved at bevæge din kæbe og vippe med hovedet, kan du styre en "skærm", der svæver en halv meter foran dig. Det svenske firma Penny har udviklet en teknologi, der sidder i et par briller. Nu har britiske BAE Systems, der bygger tanks, skrevet kontrakt med Penny, og de skal sammen tilpasse Pennys teknik til det britiske forsvars panservogne.

Det lyder som science fiction. "Skærmen" svæver en halv meter foran dine øjne. Du styrer ved at vippe hovedet, og klikker ved at bevæge kæben sidelæns, og teknologien er meget effektivt. Det svenske firma Penny har udviklet systemer, hvor det er muligt at projektere et gennemsigtigt "skærmbillede" fra din lomme PC, og samtidigt måle muskelbevægelser, der giver dig mulighed for at styre, hvad der skal ske på "skærmen".

Nu har virksomheden fået sin første kunde. Den britiske forsvarsgigant BAE Systems, har skrevet kontrakt med Penny, der skal implementere den nye teknologi i deres tanks.

"Der er intet tilsvarende på markedet i dag. Der er mange firmaer, der arbejder med projektion og gennemsigtige display-systemer, men ingen andre er nået dertil, hvor vi er, for vores system er klar. For vores lille virksomhed, er det et kæmpe gennembrud. Vi vil i første omgang bygge en simulator, og afprøve vores system i BAE's eksisterende biler," siger direktør Erik Lundström fra Penny.

BAE Systems investerer 20 millioner svenske kroner i samarbejdet, og målet er en version af Pennys teknologi tilpasset BAE's tanks.

Måske er du interesseret i ...