Cookie- og privatlivspolitik


Bedre farver end OLED

Samsungs nye UHD-tv lover udover 4K-opløsningen også en fantastisk farvegengivelse, der skulle overgå selv de ellers formidable OLED-fjernsyn.

Las Vegas: Problemet med LED-fladskærme, i hvert tilfælde hvis man er en af de kræsne feinschmeckere, er, at de ikke kan gengive farver nær så godt som de nye OLED-skærme eller sågar de nu forsvundne plasmaskærme. LED-bagbelysningen får f.eks. sort til at synes udvasket eller grålig. Fordelen med skærmene er bl.a., at de kan fremstilles langt tyndere og bruger mindre strøm end plasma, og de er både billigere og mere stabile end OLED. Men nu hvor Samsung og de andre producenter gerne vil have os til at udskifte HD-skærmen med en UHD-model, der har fire gange så høj opløsning, gælder det om også at levere suveræne farver.Vi kan ikke vise 4K-opløsningen eller helt gengive de formidable farver med en almindelig HD-optagelse fra et stærkt oplyst rum - men vi kan give et godt indtryk af fjernsynets design. Den buede soundbar er også en Samsung-nyhed og medfølger ikke.


Nano-krystaller sikrer farverne
Det mener Samsung, at de kan med deres nye SUHD-serie af fladskærme. Små nano-krystaller uden på panelet sørger for endnu bedre farver. Krystallerne har været kendt længe og bruges blandt andet til at lave mere effektive solfangere, men nu bruger Samsung (og en række andre producenter) dem også i fladskærme. Forskellige størrelser af de små krystaller slipper forskellige farver igennem og ved at benytte teknologien, lover Samsung, at deres SUHD-serie har op til 64 gange bedre farvegengivelse end tidligere fjernsyn og med en ny indbygget billedbehandling skulle skærmene have op til 2,5 gange bedre brightness.

Der kommer tre nye skærme: JS9500, JS9000, og JS8500 i størrelser fra 85 tommer og ned til 48. Priserne er endnu ikke fastsat, men det er flagskib-modeller, der nok ikke bliver helt billige.

> Læs flere nyheder fra CES 2015 her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Afkøling til varme bærbare

Afkøling til varme bærbare

Et smart computer-underlag med afkøling, og stikket i USB-porten, så behøver du nu ikke være urolig for, om din bærbare computer bliver for varm, når du sidder i sofaen.

Læs mere

Ny teknologi

Ny teknologi

Læs vores nyheder om nye trends, ny computerteknologi og forskning.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere