YouSee logo

Frit digital-tv til 1,1 million

YouSee vil fra næste måned fjerne deres kryptering af de digitale signaler, og give adgang til frit digitalt tv til deres kunder.

20. august 2009

Fra og med den 15. september giver YouSee fri adgang til alle deres kanaler i digital kvalitet. Det vil sige, at er du en af de 1,1 millioner danskere, der i dag får deres fjernsynssignaler leveret af YouSee, vil du fra næste måned kunne få nye digitale billeder uden ekstra omkostninger, forudsat at dit fjernsyn er klar til at modtage det nye signal.

Hidtil har kryptering af signalerne gjort det nødvendigt at leje et program-kort for at se kanalerne digitalt. Fremover vil eneste forudsætning være, at man har en digital modtagerboks eller et tv med indbygget DVB-C modtager, og det har de fleste nyere fladskærms-tv.

YouSee har ca. 1,1 mio. kabel-tv-kunder svarende til omkring 45 pct. af samtlige danske husstande. Kunderne fordeler sig på ca. 500.000 individuelle kunder og 12.500 organiserede kunder (antenne- og boligforeninger) med i alt ca. 600.000 medlemmer. Kun 11 procent af selskabets kunder har ifølge YouSee digital tv i dag, selvom muligheden har været der i flere år.

Den 1. november stopper det danske Tv-signal med at sende analogt og vil derfor fremover kun kunne modtages digitalt.

Måske er du interesseret i ...