nyheder/paramount_logo_145.jpg

Endnu et søm til HD-DVD's kiste

Meget tyder på at film-formatet Blu-ray er ved at vinde over det konkurrende HD-DVD. For vi forbrugere betyder det, at vi formentlig snart kan vælge fremtidens format.

8. januar 2008

Ifølge avisen Financial Times har filmstudiet Paramount en flugtklausul i deres ’vi laver kun HD film eksklusivt i HD-DVD’-kontrakt, der giver dem mulighed for at tage bagdøren, hvis Warner Brothers forlader HD-DVD til fordel for det konkurrerende Blu-ray-format. Som vi skrev i går, er det lige hvad Warner har gjort, og ifølge avisen følger Paramount snart trop. Det betyder, at Universal er det eneste af de store filmselskaber, der kun udgiver film på HD-DVD og ingen af selskaber udgiver længere på begge formater.

Ifølge flere eksperter kan det næste skridt meget vel blive at butikker holder op med at bruge dyrbar gulvplads på det mindre populære HD-DVD format og så er spillet ude for det Toshiba-udviklede format, og Blu-ray-lejren med Sony i spidsen kan lade champagnepropperne springe.

Det skal dog tilføjes at på trods af rekordstort salg af HD-fladskærme, så er det mest populære format stadig den gammelkendte dvd. Sælger en populær premierefilm en million udgaver i et HD-format, så sælger den stadig typisk 20 millioner dvd’er.

Måske er du interesseret i ...