Cookie- og privatlivspolitik


Bedre end virkeligheden

Vi har prøvet virtuel reality-briller, der byder på 1080p opløsning og for første gang siden begrebet blev opfundet, tror vi på at reality i navnet faktisk betyder virkelighed.

Oculus Rift, som systemet hedder, er næsten bedre end virkeligheden. Det var i hvert fald svært at løsrive sig efter fem minutter som virtuel rumkriger i spildemoen Eve: Valkyrie udviklet af Islandske CCP.

Man skal sikkert bare samle et par ti år gamle numre af Komputer for alle op, så er der en nyhed om den virtuelle virkelighed. Ideen med at tage et par briller på i stedet for at bruge en traditionel skærm for på den måde at opleve, at man træder ind i den computerskabte virkelighed, er langt fra ny. Men tekniske begrænsninger har altid gjort, at ideen var interessant, men langt fra nogen overbevisende oplevelse.

Firmaet OculusVR har endelig løst problemet og med den nyeste version af deres Oculus Rift-briller, der nu har fået Fuld HD opløsning (1080p), er indlevelsen total. Brillerne flytter billedet næsten uden slør lige så hurtigt, som du kan dreje hovedet, og har også et udvendigt kamera, der registrerer dit hoveds placering, så hvis du f.eks. læner dig fremover for at se nærmere på en skærm i dit virtuelle rumskibscockpit, så kommer den tættere på.

Vi fik lov til at lege piloter i fem minutter på Intels stand på CES-messen (det er Intels processorer, der gør brillernes avancerede realtids-beregninger mulige) og er overbeviste om teknologien. Grafikken var forrygende og oplevelsen af at flyve for fuld fart i en retning, mens man drejede hovedet bagover for at skyde efter en forfølger var perfekt. Vi så ikke på et billede af verdensrummet - vi var i det.

Oculus Rift satser til at starte med på spil til pc, men hvem ved om de smarte briller ikke kan bruges til andet, når de først kommer på markedet.

> Læs nyhederne fra CES 2014 her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Talestyret computer i bilen

Talestyret computer i bilen

Microsofts vil have sit interaktive informations- og dialogsystem Commute UX ind i din bil. Det er Microsofts vision, at du med den kan få alverdens informationer om vejr og trafik direkte ind i bilen udelukkende ved at tale til computeren.

Læs mere

Mus med telefon

Mus med telefon

Sony vil nu lave en pc-mus, som du også kan bruge til IP-telefoni.

Læs mere

Robotter i hjemmet

Robotter i hjemmet

Firmaet Meccano har snart en robot klar til hjemmet, skriver den britiske avis "The Daily Telegraph". Robotten går under navnet Spyke, er baseret på trådløs teknologi og oplader sig selv når den er ved at løbe tør for strøm.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere