Kamera.jpg

Nu taler overvågningskameraerne

I Middlesbrough i England bliver borgerne overvåget af politiet 24 timer i døgnet. Nu er politiet også begyndt at tale til folket gennem overvågningskameraerne.

Forestil dig, at du går på gaden og kommer til at ramme ved siden af skraldespanden, da du vil smide nogle krøllede kvitteringer ud. Pludselig lyder en stemme som fra himlen: Kan du så lige samle det papir op igen! Hvis du bor i Middlesbrough i England, kan dette scenarium meget vel udspille sig. Politiet i byen har nemlig udstyret syv ud af 158 overvågningskameraer med udstyr, der gør det muligt for politiet at tale til folk på gaden.

Politiet i byen overvåger borgerne 24 timer i døgnet, og nu er politiet altså også begyndt, at irettesætte befolkningen via kameraer, skriver det danske fagblad Ingeniøren. Det er borgmesteren i Middlesbrough, Ray Mallon, som er manden bag det nye tiltag. Han er forhenværende politiinspektør og er blevet kaldt Robocop for hans hårde politiske linje overfor kriminalitet.

Kameraerne er opstillet i centrum af byen, og byrådet vil installere yderligere tre kameraer inden april 2007. Big Brother is watching you...

Måske er du interesseret i ...