Cookie- og privatlivspolitik


Microsoft bekender tyveri

Da Microsoft lancerede en ny mikroblog-feature kaldet “Juku” på det kinesiske MSN, kom det hurtigt frem, at koden til programmet var taget direkte fra den dansk-udviklede software Plurk.

Plurk er en variant af Twitter, som har fået stor succes i Asien, fordi firmaet var hurtigt ude med versioner på de lokale sprog. I Taiwan er Plurk.com således nummer 38 på listen over mest besøgte websider fortæller Version2.

Kort tid efter, at det nåede ud til offentligheden, at MSN Chinas tjeneste ”Juku” ikke kun havde efterlignet designet på softwaren Plurk, men også taget koden derfra, har Microsoft nu i en pressemeddelelse indrømmet tyveriet.

»Underleverandøren har nu erkendt, at en del af den leverede kode rent faktisk var kopieret. Dette var sket i klar modstrid med leverandørens kontrakt med MSN China, og handlingen er uforenelig med Microsofts politik om respekt for intellektuel ejendomsret,« skriver Microsoft i deres pressemeddelelse.

”Når vi hyrer et eksternt firma til at stå for udviklings arbejde, er det vores praksis at inkludere stærke ord i vores kontrakt, der klart slår fast at selskabet skal frembringe et resultat, som ikke krænker andres intellektuelle ejendomsret. Vi er et firma, der respekterer den intellektuelle ejendomsret, og det har aldrig været vores hensigt at have en side, der ikke respekterer det arbejde, som andre i branchen har gjort.”

Juku-tjenesten er nu lukket definitivt ned, efter først at have været taget midlertidigt offline som led i en intern undersøgelse. På billedet kan både MSN og Plurks eget design ses i forhold til hinanden - det er Plurks design nederst.

Hovedudvikleren bag Plurk er danske Amir Salihefendic, der har en bachelor i datalogi fra Aarhus Universitet og står bag flere populære tjenester, blandt andet Todoist.com, som har over 100.000 brugere.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere