Cookie- og privatlivspolitik


McVirus i Japan

Op mod 10.000 japanere har modtaget en mp3-afspiller som konkurrencepræmie fra McDonald's. Problemet er blot, at musikafspilleren udover 10 sange indeholder et farligt spywareprogram.

Måske skal McDonald's i Japan fremover holde sig fra konkurrencer og i stedet fokusere på at svinge varme Big Macs og pommesfriter over disken. I hvert fald er den japanske afdeling af gigantkoncernen uforvarende kommet til at sprede spyware, der kan sende informationer om brugernes passwords til hackere. Fejlen er sket i forbindelse med en konkurrence, hvor McDonald's udlovede mp3-afspillere som præmie.

McDonald's i Japan er nu i fuld gang med at tilbagekalde de ondsindede mp3-afspillere. Op mod 10.000 kunder menes at have modtaget den Flash-baserede mp3-afspiller, der indeholder 10 sange - og en variant af programmet "QQpass spyware Trojan". Brugere, der tilslutter MP3-afspilleren fra McDonalds til deres computer, bliver udsat for spyware-programmet, der er programmeret til at overføre brugerens internet-kodeord og andre følsomme oplysninger til hackere.

Det er endnu uklart, hvordan problemet er opstået. Antagelsen er dog, at skurken er en inficeret maskine, der er blevet brugt til at kopiere de 10 sange til afspillerne. McDonald's i Japan har undskyldt for fejltagelsen og etableret en hotline, der kan hjælpe deres kunder med at få byttet de inficerede afspillere. Gad vide, om de op mod 10.000 præmievindere i øjeblikket går rundt og nynner "I'm lovin it"...

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere