Cookie- og privatlivspolitik


Konsulterer Doktor Google

Flere og flere er begyndt at stole mere på Googles ord, end deres egen læge. Og det kan være en fejl.

At konsultere “Doktor Google” kaldes begrebet når man sætter sig foran pc’en, og beskriver en tilstand eller dårligdom som ”røde knopper” eller ”smerter i håndledet” i et forsøg på at få Google til at forklare, hvad problemet kan være. Men det kan man komme ret galt med, lyder konklusionen af en undersøgelse, der for nyligt blev publiceret i det amerikanske Journal of Bone and Joint Surgery.

I undersøgelsen tog man fat i de ti mest søgte sportsskader på Google og Yahoo, og gik søgeresultaterne igennem. Her noterede man sig både om oplysningerne var korrekte eller ej, om informationen var mangelfuld eller ikke detaljeret nok, og samtidigt, hvem der stod bag siden.

Det viste sig, at omkring 20 procent af de mest hyppige resultater der kom op, stammede fra kommercielle hjemmesider – sider, hvor ejeren kunne have en interesse i at præge ”informationerne” om emnet en anelse, i et forsøg på at øge chancen for at sælge et produkt. Samtidigt havde de samme sider også sjældent nogen informationer om eventuelle risici eller mulige bivirkninger af at bruge det produkt, siden forsøgte at sælge.

Der efterlyses derfor en øget opmærksomhed fra den almindelige person, når han søger efter oplysninger der kan forklare hans skrantende helbred. Der skal være mere fokus på, hvor informationerne kommer fra, og hvem der i givet fald kunne profitere på hjemmesiden, før sidens ord tages for gode varer, og man ender med ufyldestgørende oplysninger og manglende information.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Microsoft fotoformat kan blive ny standard

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

I de kommende måneder bliver det afgjort, om Microsofts HD foto-format bliver ny standard.

Læs mere

Microsoft vil styre det digitale hjem

Microsoft vil styre det digitale hjem

Windows Home Server. Det hedder den nye platform fra Microsoft, som Bill Gates søndag præsenterede på det årlige "Consumer Electronics Show" i Las Vegas.

Læs mere

Brandsikre batterier er på vej

Brandsikre batterier er på vej

Hvis du er bange for, at batterierne til din bærbare pc ryger i luften, så er der godt nyt her. Næste år kommer der nemlig nye batterier på markedet, og de er både brandsikre og har længere levetid end de nuværende litiumbatterier.

Læs mere

Nyeste

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens mobil får e-ink i farver

E-ink-teknologien, kan bruges til stærkt strømbesparende smartphone-skærme.

Læs mere

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere