Cookie- og privatlivspolitik


Kend din ret, når du handler på internettet

Ifølge en ny undersøgelse fra Gallup er mange er i tvivl om, hvad de har ret til, når der opstår problemer med en vare, de har købt på nettet.

Når du køber varer over nettet, kan du ikke lige smutte ned i butikken, hvis der opstår problemer med varen. Så skal den sendes frem og tilbage, indtil problemet er løst. Mere end halvdelen af danskerne er ikke klar over, at de ikke selv skal betale for forsendelsen, når de skal bytte en fejlbehæftet vare til en ny.

”Reklamationsretten, dvs. retten til at få en ny vare, hvis der er fejl på den gamle, gælder uanset om varen er købt i en fysisk butik eller på nettet. Og det er sælger, der skal dække de ekstra udgifter til porto. Har du som køber selv betalt for at sende en fejlbehæftet vare retur, skal sælger altså refundere din udgift”, siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Et andet område, som volder de e-handlende problemer, er varens emballage. I modsætning til, når varen er købt i en fysisk butik, må varens emballage ved e-handel nemlig som udgangspunkt gerne brydes.

”I en fysisk butik kan man se og røre ved varen i virkeligheden, før man beslutter sig for, om man vil købe den. Det kan man ikke, når man handler over nettet. Derfor har man næsten altid lov til at bryde emballagen, før man beslutter sig til, om man vil beholde en vare eller returnere den. Kun i særlige tilfælde kan sælger forlange, at forseglingerne er ubrudte, eller at den originale emballage sendes med, hvis varen returneres – og så er det sælgers ansvar at gøre tydeligt opmærksomt på det”, fortæller Tanja Franck.

Det er Forbrugerstyrelsen, der har bestilt undersøgelsen hos Gallup, der blev gennemført i et webpanel blandt 1043 respondenter i april 2009.

Læs mere om dine rettigheder på nedenstående links.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere