Cookie- og privatlivspolitik


Kampe på internettet i Iran

Der er fortsatte sammenstød mellem politi og demonstranter i gaderne i Iran, som modreaktion på landets kontroversielle valg. Nu udkæmpes konflikten også på internettet.

Demonstranterne er stadig vrede over landets kontroversielle valg, og kan ikke acceptere valgresultatet. Nu slås de mod regeringen på internettet.

Tilhængerne af den reformvenlige kandidat Mir Hossein Mousavi er gået på gaden i stort antal for at protestere mod genvalget af præsident Mahmoud Ahmadinejad. Der er udbredte påstande om svindel og manipulation med valgresultaterne.

Nu ser det ud til at begge parter tager internettet i brug og udvider kampen med hacker-angreb på modparten.

Twitter-tjenesten og blogs er taget i brug for at dirigere brugere til hjemmesider med værktøjer, der anvendes til at distribuere såkaldt "denial-of-service-angreb" på offentlige websteder. Den slags angreb betyder at brugere ikke længere kan komme ind på hjemmesiden.

Den iranske regering og dens tilhængere menes også at have flyttet kampen til internettet. En række lokale nyhedssider, der rapporterer om konflikten, herunder The Atlantic magazine, siges også at være blevet ramt af denial-of-service angreb.

Det er i de seneste år blevet mere almindeligt, at web-angreb falder sammen med fysiske konflikter. Hackere i Rusland og Østeuropa har været særdeles aktive på internettet under konflikterne i Georgien og Estland.

Angrebene er primært rettet mod infrastrukturen på de offentlige hjemmesider og nyhedswebsteder, og har det formål at afskære en modstanders evne til at kommunikere over internettet.

I 2007 valgte regeringens embedsmænd i Burma at afskære alle i landet fra internetadgang i et forsøg på at forhindre, at videoer og fotos af voldelige sammenstød skulle blive sendt ud af landet.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere