Hvad kan du forvente af CES 2017?

Verdens største messe for forbrugerelektronik løber af stablen i starten af januar, og Komputer for alle vil være til stede på messen, hvor nye teknologier og produkter i hobevis bliver vist frem. Her er, hvad du kan forvente.

2. januar 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Knap 4.000 virksomheder fra 150 lande valfarter i starten af januar til Las Vegas for at fremvise nye produkter og teknologier ved elektronikverdenens Mekka, CES.

3D-printere, augmented og virtual reality, droner og smartphones er blot et fåtal af de ting, som er og har været i fokus på den årlige messe.

Hvilke nye produkter? Samsung lancerede sidste år en række produkter, herunder Windows-tabletten TabPro S og smarturet Gear S2. Det forventes, at det koreanske firma igen vil præsentere et væld af produkter - både tablets, enheder til det smarte hjem og fjernsyn med den såkaldte SUHD-billedteknologi.

LG vil ligeledes være klar med en række nye fjernsyn med OLED-paneler, som LG som et af de eneste firmaet sælger i større skala. Virksomheden forventes ligeledes at præsentere både bærbare computere og smartphones.

Sony holder pressemøde den 4. januar, og her forlyder det, at de vanen tro vil præsentere en række smart-tv. Mere interessant er det dog, at rygter peger på en lancering af en efterfølger til telefonen Xperia Z5 Premium.

Hvilke teknologier er i fokus? Som du kan læse ud af ovenstående, så er tv i særdeleshed i fokus på CES, som det har været de seneste år, hvor teknologier som 4K, OLED og SUHD er blevet vist frem. Nu kan det være den fysiske del af tv'et, som får en overhaling - flere virksomheder arbejder fx på fleksible, bøjelige skærme.

Biler bliver ganske sikkert også et stort tema, når producenter som BMW, Toyota og Nissan er til stede med både elektriske og selvkørende modeller.

Smartphones spiller en mindre rolle på CES, eftersom den store mobilmesse MWC bliver afholdt i Barcelona få måneder efter. Der vil dog ganske sikkert blive lanceret et par modeller - under sidste års CES sendte Huawei fx deres Mate 8 på gaden.

VR og tingenes internet overalt Augmented og virtual reality er to begreber, som er spået til at være de næste store teknologier. Adskillige producenter har i løbet af 2016 lanceret VR-briller, og der vil utvivlsomt blive fremvist spil, briller og et væld af andre VR-produkter.

Tingenes internet (internet of things) som fitness tracker-armbånd og intelligente køleskabe vinder efterhånden frem over hele verden, og masser af små og store virksomheder, præsenterer deres mere eller mindre skøre produkter.

Disse firmaer kommer på CES Foruden de omtalte virksomheder vil følgende velkendte firmaer være til stede på CES:

ASUS Bitdefender Bosch Casio HTC Huawei Intel Lenovo Nvidia Panasonic Volkswagen Qualcomm

> Læs også: CES er elektronikkens Mekka

Måske er du interesseret i ...