Cookie- og privatlivspolitik


Hårdere pres på Facebook

Masser af børn bruger i dag den sociale netværkstjeneste Facebook uden at ane, at deres personlige oplysninger er fuldt tilgængelige. Det vil Socialdemokratiet nu have ændret.

Facebook bruges i dag af op mod 2 millioner danskere, en god del børn inkluderet. Danmark skal derfor stille skrappere krav til siden, for at sikre, at specielt børns privatliv bliver beskyttet. Et led i dette kunne være indførelsen af en børneprofil, som automatisk hindrer personlige oplysninger i at blive givet videre, uden at brugerne (børnene) er opmærksomme på det.

Det fortæller Socialdemokraternes forbrugsordfører, Benny Engelbrecth, i dag til Business.dk, efter at videnskabsminister Helge Sander (V) og justitsminister Brian Mikkelsen (K) torsdag var kaldt i samråd for at svare på, hvad der bliver gjort for at værne om privatlivets fred på det populære online-netværk.

Socialdemokraterne vil have EU til at oprette en speciel ombudsmandsinstitution for privatlivets fred, og derved sikre at de personlige oplysninger som folk måtte lægge op på Facebook ikke kan blive misbrugt. Som det er nu, anbefales det af en såkaldt Artikel 29-gruppe, bestående af alle EU-landenes datatilsyn, at en markedsføring målrettet specifikt mod børn ikke finder sted på siden, og at forældre i det hele taget bør godkende, at deres børn overhovedet opretter en profil på det populære sociale online-netværk i første omgang.

Som det er nu, må man oprette en bruger på det sociale online-netværk, så længe man er fyldt 13, alligevel kan man se mange væsentligt yngre, der regelmæssigt bruger Facebook.
Når så mange 8-12-årige bruger tjenesten, foreslår Benny Engelbrecht at siden bør lave en særlig børnetilgang - en profil med alle spærringer slået til, som skal knyttes til en voksens profil, og som skal have tilladelse for at bruge den først.

Den canadiske myndighedsorganisation CIPPIC har haft større udbytte med at lægge pres på Facebook, end hvad det indtil videre er lykkedes for EU at få opfyldt.
”Derfor vil vi selvfølgelig fortsætte med at lægge pres på, og jeg beder nu om en række opfølgende oplysninger. Vi vil følge meget nøje med i, at der sker noget,” siger Benny Engelbrecht til Business.dk.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere