Cookie- og privatlivspolitik


Google siger stop til Kina

Kina kan meget vel gå en Google-fri tilværelse i møde. Den populære søgemaskine har truet med at trække sig helt ud af Kina, efter at have opdaget intensive hacker-forsøg af kinesisk oprindelse.

Google har været udsat for ondartede hackerangreb fra Kina. Sådan lød det tirsdag fra firmaet bag den store søgemaskine, Google, i en meget opsigtsvækkende udmelding

I den sidste måned har Google efter sigende været udsat for et velorganiseret og systematisk internet-angreb, hvor hackere, der enten skulle stamme fra Kina, eller benytte sig af ressourcer, der førhen er blevet kædet sammen med den kinesiske regering, har forsøgt at skaffe sig adgang til en række post-konti på Google’s e-mail-service, Gmail. Her er der ifølge Google blandt andet opdaget gentagne forsøg på at tiltvinge sig adgang til kontoer der tilhører kendte kinesiske menneskerettighedsaktivister.

Angrebene, der ikke kun skulle være rettet mod Google, men også adskillige andre firmaer, har fået den populære søgemaskine til at true med at fjerne deres kinesisk-sprogede udgave af deres tjeneste, samt at lukke deres afdelinger og helt trække sig af Kina.

Google, der tidligere er gået med til at lægge censurfiltre ind på deres søgemaskine i Kina, hvad der blandt andet forhindrede kineserne i at bruge søgeord som ”Dalai Lama”, nægter som følge af sagen nu fremover at filtrere deres søgninger. I stedet siger det, at det nu vil gå i dialog med den kinesiske regering for at finde en løsning, der tillader ufiltrerede søgetjenester, eller helt trække sig ud af Kina.

I Kina er vandene delt, og adskillige debatforaer syder med nærmest nationalistiske udmeldelser, der hævder at Google’s ultimatum egentligt skyldes at de er slået af Kinas mest brugte søgemaskine, Baidu, og ikke har noget med hacking at gøre.
En bemærkning på hjemmesiden for den kinesiske avis, ”the Global Times”, bemærker ifølge nyhedsbureauet Reuters fx at "vores største kinesiske søgemaskine har overlegent vundet over den førende amerikanske, og vi kan igen glæde os i den globale arena. Det viser også, at der ikke findes et sted, hvor vi ikke kan måle os med de Forenede Stater.”

Et andet sted, er en gruppe kinesiske fans af Google mødt op foran firmaets kontorer for at vise deres støtte, mens andre placerede blomster ved Googles logo, som for at mindes en hedengangen person.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere