Cookie- og privatlivspolitik


Google: Sådan søger danskerne

Google's årlige Zeitgeist viser altid sjove søgemønstre fra danskerne, men det er også et vink med en vognstang til erhvervslivet om, hvilke informationer forbrugerne leder efter og hvilke onlineaktiviteter virksomheder har.

Zeitgeist er en række grafer som Google ved hvert års afslutning udgiver, og som giver et indblik i, hvad folk har interesseret sig for på nettet det seneste års tid

For danskerne er den mest dominerende tendens, at vi er fornuftige og praktiske. Vi vil gerne have hurtig information om at finde vej på krak, hvordan vejret bliver på DMI eller få oversat tekster online via Google Translate.

En anden tendens man kan se, er at danskerne, ligesom resten af verden, ikke indtaster internet-adresser, men derimod søger efter dem på Google og klikker sig videre til siderne derfra. Fx. kan de fleste nok tænke sig til at mobilselskabet telenor har en website med navnet telenor.dk og tivoli har tivoli.dk. Men i stedet for at indtaste det direkte i adresselinjen, så foretrækker vi at søge det på Google.

”Zeitgeist” betyder ”tidens ånd”. Ved hvert års afslutning løfter Google sløret for tidens ånd ved at vende tilbage til dette års mest søgte sider på nettet. Alt, lige fra søgninger om finansielle termer i Holland, musikfestivaler i EU, populære sange på Filippinerne til hvilke mobiltasker der er moderne i Hong Kong. Har du lyst til at vide hvad englænderne googlede mest sidste år? Eller du har måske lyst til at vide hvilke bilproducenter i Tyskland, der har genereret flest søgninger? Prøv at kigge på nogen af top 10 listerne på det link til Zeitgeist 2009 vi supplere her.

Mest populære søgninger i Danmark 2009:
1. Facebook
2. Youtube
3. Krak
4. Facebook login
5. DMI
6. DBA
7. Hotmail
8. Y8
9. Translate
10. Tv2

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere