nyheder/google-flu_183.jpg

Google overvåger svineinfluenzaen

Du kan nu online følge med i, hvordan svineinfluenzaen udvikler sig i Mexico. Google har sat en forsøgstjeneste i gang, der registrerer seneste nyt.

Google startede allerede i november sidste år en tjeneste, der hedder Google Flu Trends. Egentlig var det meningen, at Google ville samle oplysninger om, hvordan almindelig influenza spreder gennem vinterhalvåret, baseret på information fra internet. Nu er ideen pludselig blevet højaktuel.

I går meddelte Google, at de forsøger at samle alle data om svineinfluenzaen på Google Flu Trends hjemmesiden. Så alle kan følge med i den aktuelle spredning af influenzaen især i Mexico. Google præciserede dog, at tjenesten er eksperimentel, og at de ikke garanterer for, om alle oplysninger er rigtige.

"Vi kan på Google Flu Trends opdage spredning af influenzaen hurtigere end andre medier, for vi analyserer informationen i realtid", sagde projektleder Jeremy Ginsberg på en pressekonference i går.

FN’s verdenssundhedsorganisation WHO hævede i går sin smitteadvarsel fra niveau 4 til niveau 5 på sin sekstrinsskala. Det betyder, at svineinfluenzaen har spredt sig til mindst to lande, og at man nu frygter en yderligere spredning til andre lande.

WHO afviste i går rapporter om, at over 152 mennesker skulle være døde af svineinfluenza. Ifølge WHO er kun syv mennesker i USA og Mexico døde af det, der formodes at være relateret til svineinfluenza.

"Virussen smitter ikke via luften, det smitter via nærkontakt mellem mennesker. Der er ingen grund til bekymring - nærmere forberedelse", siger Vivienne Allan fra WHO’s sikkerhedsprogram.

Måske er du interesseret i ...