Cookie- og privatlivspolitik


Google og Facebook haste-udvikler Iransk sprogstøtte

Twitter har en central rolle som kommunikationsværktøj med omverdenen i forbindelse med optøjerne i Iran. Nu har Google og Facebook smøget ærmerne op, og i al hast udviklet Iransk sprogstøtte.

Google har netop tilføjet Farsi eller persisk i deres oversættelsesservice. De har skyndt sig at udvikle denne service, som støtte til det iranske folk, specielt på grund af begivenhederne i Iran lige nu, sagde ledende forsker Franz Och i en blog torsdag.

"Vi føler, at lanceringen af persisk er særligt vigtigt, på grund af det der sker i Iran lige nu," sagde Franz Och. "Ligesom YouTube og andre tjenester, er Google Translate endnu et værktøj, som det persiske folk kan bruge til at kommunikere direkte med verdenen, og omvendt, og dermed øge den enkeltes adgang til information."

I en blog af Facebooks lokalitetsingeniør Eric Kwan, kan du læse, at de har produceret en betaversion af deres sociale hjemmeside på persisk.

"Siden det iranske valg i sidste uge, har der på Facebook været en stigende deling af nyheder og oplysninger imellem mennesker rundt om i verden. Meget af det indhold der er oprettet om Iran har været på Persisk - det oprindelige sprog i Iran - så de fleste har været nødt til at finde sider på engelsk eller andre sprog. Vi kunne ikke have produceret en betaversion af vores side så hurtigt, hvis ikke det have været for de mere end 400 persiske talsmænd, som har lavet tusindvis af individuelle oversættelser af de persiske sider."

Googles oversættelsestjeneste er indtil nu optimeret til at oversætte mellem engelsk og farsi, men Google arbejder på at udvide til også at understøtte andre sprogkombinationer.

Internettet sænker barriererne mellem forskellige kulturer, lande og sprog, men de lande der udøver censur har stadig succes med at begrænse adgangen til Internet-tjenester. Google har i særdeleshed kæmpet med censur i Kina, og har konkluderet, at samarbejde med statsmagten er bedre end slet ikke at deltage i aktiviteter der.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere