streetview

Google får stor bøde i Tyskland

De tyske myndigheder straffer Google med en bøde på en million danske kroner, efter virksomheden har downloadet filer fra private tyskeres computere.

23. april 2013

En medarbejder fra Google fik mere, end han kom efter, da han mellem 2008 og 2010 tog billeder af tyske veje til Google Streetview. Ved et tilfælde hentede medarbejderen blandt andet e-mails, kodeord og feriebilleder fra private tyske hjem.

Det er ulovligt, har de tyske myndigheder vurderet, som nu har givet Google en bøde på omtrent en million danske kroner.

Når Googles medarbejdere kører rundt for at tage billeder til Streetview, har de en trådløs internetopkobling, så de blandt andet kan hente GPS-informationer fra nettet. Den uheldige medarbejder blev dog også koblet på en masse private netværk uden adgangskode, hvor han fik fat i en masse private filer.

Selvom det er ulovligt for Google at hente de private filer, så er det lovligt for virksomheden at gemme oplysninger om navne på de trådløse netværk, da de kan hjælpe med at lokalisere og kortlægge vejnettet.

Google har efterfølgende slettet alle filerne og undskylder episoden. Virksomheden fik en lignende dom i marts måned, hvor der dog var tale om noget større mængder data og i langt flere lande.

Måske er du interesseret i ...