Cookie- og privatlivspolitik


Flash skal kvæles på Youtube

Nonprofit organisation Free Software Foundation opfordrer Youtube-ejeren til skubbe Flash af banen med en ny gratis service.

Nonprofit organisationen Free Software Foundation, der promoverer fri software til computere har sendt et åbent brev til Google, som følge af internetgigantens overtagelse af firmaet On2 Technologies og dets videoformat, VP8. De mener, at Google bør skifte Flash ud med VP8-formatet på Youtube, og samtidigt åbne det i et frit format uden licensafgifter. På den måde kan Google befri verden for de patenterede og proprietære formater som H.264 og Flash, hedder det ifølge brevet fra Free Software Foundation.

I brevet kommenteres det, at Google befinder sig i en stærk og unik position. Dels fordi de ejer verdens største videosite, Youtube, men også fordi de nu ejer VP8-formatet, der er et codec (en komponent som behandler/tolker data – fx MP3 eller wmw-formater) stærkt nok til at konkurrere med andre formater.

Youtube bruger Flash i dag, men der er brug for et frit og åbent format, mener Free Software Foundation, der i brevet gør det klart at de mener det vil være en stor fejl, ikke at frigive formatet, og at det ikke at frigive det, kun vil bevise at Google ikke ønsker frihed på nettet, men dominans. De mener, at Google kan og bør levere et åbent format, med VP8, og foreslår samtidigt, at der sendes et stærkt signal til verden, ved at udskifte Flash med VP8 på Youtube.

Organisationen ønsker at afskaffe Flash helt, og henviser til det faktum, at Apple ikke vil bruge Flash på iPod og iPad, da de hele tiden har hævdet, at Flash bruger for mange ressourcer og kører for dårligt på Mac-platformen.

Youtube eksperimenterer allerede med en Flash-fri version af tjenesten, men her benyttes en anden patenteret videocodec, H.264. Det er ikke løsningen, mener altså Free Software Foundation, som i deres brev forklarer, at de alle ønsker at Google gør den rigtige ting, og ikke kun tænker på profit.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere