Cookie- og privatlivspolitik


Få din stemme hørt i EU

Den Europæiske Borgerkonsultation (ECC 2009) er det første europæiske debatforum, der involverer borgere i alle 27 medlemslande i EU. Her kan du debattere EU's fremtid på tværs af grænserne – både de geografiske og de sproglige.

"I maj 2009 vil borgere fra alle EU lande fremlægge deres anbefalinger for vores sociale og økonomiske fremtid for Europæiske ledere og kandidatmedlemmer af det Europæiske Parlament. Du kan hjælpe dem med denne udfordrende opgave. Lad din stemme blive hørt! Lad os vide, at du tror på at EU kan forme vores økonomiske og sociale fremtid i en globaliseret verden. De idéer, som opnår den største tilslutning vil blive diskuteret på den Europæiske borgerkonsultation i dit land og siden på Europaniveau."

Sådan står der på den danske del af ECC 2009 på EU’s hjemmeside. I praksis foregår det på den måde, at du i tidsrummet 3. december 2008 til marts 2009 deltager i en onlinedebat. Du kan udveksle idéer med andre borgere ved at fremsætte et debatindlæg og/eller reagere på en allerede startet debat. Formuler dine idéer til konkrete forslag om, hvordan du ser EU’s sociale og økonomiske fremtid. De ti forslag med flest stemmer vil blive fremlagt og debatteret på de andre landes nationale ”borgerkonsulentationer”. Derefter bliver de mest populære forslag ført videre i EU-systemet, og politikerne lover at tage dem alvorligt.

"Jeg håber, at dette er begyndelsen på en bevægelse som vil hjælpe med at live demokratiet op i hele Europa. Jeg lover, at Kommisionen vil lytte og lære", siger Margot Wallström, Vicepræsident for den Europæiske Kommission.

Jean-Luc Dehaene, MEP, tidligere vicepræsident for Konventionen for det fremtidige Europa siger, "En milepæl i den måde vi forbinder os med folk".

Derefter afholdes 27 konferencer, der vil blive overværet af i alt 1.500 vilkårligt udvalgte borgere svarende til deres lands demografiske sammensætning. Disse identiske konferencer, holdes samtidig i ni lande over tre weekends i marts 2009, og de er hjertet i ECC-processen. De giver borgere mulighed for at diskutere emner af almen interesse med hinanden, at udvikle anbefalinger og at diskutere disse med nationale og nøglebeslutningstagere i EU.

Mellem april og maj 2009, vil alle 1.500 deltagere stemme om de anbefalinger, som er fremhævet på de 27 nationale konferencer. Medlemmer af offentligheden vil igen blive inviteret online til at debattere den afsluttende liste af anbefalinger.

Derefter vil der blive afholdt et Europæisk borgertopmøde, den 10. – 11. maj 2009, med 150 deltagere fra de 27 konsultationer. Her vil borgere færdiggøre et sæt Europæiske anbefalinger og debattere disse med beslutningstagere i EU. Borgeranbefalingerne vil blive diskuteret med nyvalgte medlemmer af Europaparlamentet og flere opinionsdannere på regionale konferencer i efteråret 2009.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere