Cookie- og privatlivspolitik


Europa-Parlamentet stemte for internetfrihed

Internetbrugernes adgang til internettet vil ikke blive begrænset, siger medlem af Europaparlamentet Rosalie Marshall efter en afstemning tirsdag den 5. maj.

Vi har vænnet os til at vi frit kan surfe rundt på internettet og hente information og inspiration, men den ret er under pres. Mange frygter, at der kan snart komme begrænsninger i vores handlefrihed på internettet. Tirsdag diskuterede de den såkaldte Telekom-pakke i EU-Parlamentet. Pakken består af flere stykker lovgivning, som skal regulere markedet for telefoni, og altså også brugen af internettet.

Et af stridsområderne er blandt andet, om internetudbyderne skal have lov til at bestemme, hvilket indhold du må se, og hvilke sider du ikke har adgang til. Der var stillet en række ændringsforslag, og nu ser det ud til at brugernes frihed på internettet er sikret i første omgang.

Afstemningen i EU-Parlamentet, som gik ind for online ytringsfrihed, er dog ikke afslutningen på EU-debatten, der fortsætter mellem Europa-Parlamentet og Europa-Rådet. Da de ikke er enige, vil forslaget nu fortsætte ind i EU's forligsprocedure, hvor de to organisationer vil forsøge at nå til et kompromis.

Parlamentet afgjorde tirsdag, at de ikke kunne vedtage Sarkozy's forslag, og det er anden gang, de kommer til den konklusion. Under førstebehandlingen af forslaget, dannede Parlamentet, hvad der er kendt som Ændringsforslag 138.

Ændringsforslaget lyder i forkortet udgave, "Ingen begrænsning kan pålægges de grundlæggende rettigheder og friheder for slutbrugere, uden en forudgående afgørelse fra de retslige myndigheder, navnlig i overensstemmelse med artikel 11 i Den Europæiske Unions principprogram for grundlæggende rettigheder i Den Europæiske Union, om ytringsfrihed og information, der kun kan tilsidesættes, når den offentlige sikkerhed er truet."

Jérémie Zimmermann, medstifter af La Quandrature du Net, beskriver Parlamentets afgørelse som en "sejr".

"En formidabel indsats fra borgerne har sat spørgsmålet om frihedsrettigheder på internettet i centrum af debatten på EU-Parlamentes møde om Telekommunikationspakken," sagde han.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Historien bag snooze

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Nyeste

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens mobil får e-ink i farver

E-ink-teknologien, kan bruges til stærkt strømbesparende smartphone-skærme.

Læs mere

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere