Cookie- og privatlivspolitik


EU skifter taktik i sagen mod Microsoft

Da Microsoft ikke vil fjerne Internet Explorer som integreret del af Windows, så planlægger EU's konkurrencemyndigheder nu at prøve en modsatrettet strategi, nemlig at få konkurrenternes browsere inkorporeret i Windows.

Microsoft sendte Internet Explorer 8 ud med deres Windowsopdatering, og det mener EU er konkurrenceforvridende. De mener ikke, at Internet Explorer skal være den eneste integrerede browser i Windows, og efter seneste mislykkede forsøg på at få Microsoft til at fjerne Explorer som en del af Windows, planlægger de nu nye sanktioner mod Microsoft.

Ifølge Wall Street Journal, vil EU-kommissionen nu kræve, at Windows leveres med browsere fra konkurrerende firmaer. De har tidligere udtalt, at de ønsker Firefox, Safari, Chrome og Opera som alternative browsere til Internet Explorer.

Det skal i praksis fungere på den måde, at du vil blive mødt med en dialogboks, hvor du kan vælge imellem de forskellige browsere, og derefter vælge en af dem som standard-browser.

Hvis det lykkes for EU-kommissionen at få browsere fra andre aktører ind i Windows, så vil det kunne vende Microsofts totale dominans på området. En ny undersøgelse viser, at næsten 80 procent bruger Internet Explorer som standard-browser.

En talsmand fra Microsoft udtaler, at selskabet selvfølgelig er forpligtet til at drive forretninger i henhold til EU-lovgivningen.

Siden 2004 har EU dømt Microsoft til at betale omkring 2 milliarder dollar i bøder. EU-kommissionens endelige beslutning om nye sanktioner mod Microsoft forventes tidligst at blive iværksat om et par uger.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Historien bag snooze

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Nyeste

Historien bag snooze

Et mekanisk vækkeur fra 1956 er årsag til, at snooze-tiden er ni minutter.

Læs mere

Fremtidens mobil får e-ink i farver

E-ink-teknologien, kan bruges til stærkt strømbesparende smartphone-skærme.

Læs mere

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere