nyheder/Microsoft_183.jpg

EU skifter taktik i sagen mod Microsoft

Da Microsoft ikke vil fjerne Internet Explorer som integreret del af Windows, så planlægger EU's konkurrencemyndigheder nu at prøve en modsatrettet strategi, nemlig at få konkurrenternes browsere inkorporeret i Windows.

2. juni 2009

Microsoft sendte Internet Explorer 8 ud med deres Windowsopdatering, og det mener EU er konkurrenceforvridende. De mener ikke, at Internet Explorer skal være den eneste integrerede browser i Windows, og efter seneste mislykkede forsøg på at få Microsoft til at fjerne Explorer som en del af Windows, planlægger de nu nye sanktioner mod Microsoft.

Ifølge Wall Street Journal, vil EU-kommissionen nu kræve, at Windows leveres med browsere fra konkurrerende firmaer. De har tidligere udtalt, at de ønsker Firefox, Safari, Chrome og Opera som alternative browsere til Internet Explorer.

Det skal i praksis fungere på den måde, at du vil blive mødt med en dialogboks, hvor du kan vælge imellem de forskellige browsere, og derefter vælge en af dem som standard-browser.

Hvis det lykkes for EU-kommissionen at få browsere fra andre aktører ind i Windows, så vil det kunne vende Microsofts totale dominans på området. En ny undersøgelse viser, at næsten 80 procent bruger Internet Explorer som standard-browser.

En talsmand fra Microsoft udtaler, at selskabet selvfølgelig er forpligtet til at drive forretninger i henhold til EU-lovgivningen.

Siden 2004 har EU dømt Microsoft til at betale omkring 2 milliarder dollar i bøder. EU-kommissionens endelige beslutning om nye sanktioner mod Microsoft forventes tidligst at blive iværksat om et par uger.

Måske er du interesseret i ...