Cookie- og privatlivspolitik


Elever vil kunne google eksamen

Fra næste år vil handelskole- og gymnasieelever måske kunne bruge internettet som værktøj under eksamen.

Eleverne på Nærum Gymnasium bliver ikke længere opfattet som snydere, hvis de går ind på Google, Facebook eller Wikipedia under en eksamen. I øjeblikket er der igangværende forsøg med eksamensopgaver på seks handelsskoler og otte gymnasier, heriblandt Nærum Gymnasium, i fagene dansk, matematik og samfundsfag samt økonomi, markedsføring og afsætning, hvor internettet fungerer som et eksamensredskab. Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Med adgang til internettet kunne eleverne i 3.g fx klikke sig ind på Google eller Wikipedia og finde baggrundsinformationer til en opgave, hvor eleverne skulle analysere og fortolke en novellefilm af Alexander Kølpin, da de den 30. oktober var til skriftlig prøve i dansk.

”Med denne eksamensform trækker man virkeligheden ind i skolen. Eleverne bruger jo diverse digitale opslagsværker, når de til daglig laver deres lektier hjemme på værelset, så hvorfor skal vi ikke gøre eksamen så virkelighedsnær som muligt?” siger Gunvor Aggergaard Mikkelsen, Dansklærer ved Nærum Gymnasium, der ser det som en naturlig og positiv udvikling, at eleverne nu har adgang til internettet under eksamen.

Selvom risikoen for snyd er til stede, når eleverne har direkte adgang til alverdens digitale opslagsværker, skal et tekstgenkendelsesprogram opdage det. Elevernes vil blive kørt igennem et program, der giver udslag, hvis den kan genkende dele af elevens aflevering som tekst fra internettet.

”Vi er opmærksomme på snyd. Tekstgenkendelsesprogrammet slår ud, hvis det genkender fire ord i samme rækkefølge som en tekst på internettet. Og så må eleverne ikke kommunikere med hinanden. Chat og e-mail-korrespondance er bandlyst, og bliver det opdaget, bliver de naturligvis bortvist,” forklarer Gunvor Aggergaard Mikkelsen.

Efter den endelige eksamen med adgang til internettet i juni 2010 træffer Undervisningsministeriet beslutning om en fortsættelse af forsøget og eventuel udvidelse til andre fag.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Blu-Ray tæt på at vinde formatkrig 

Blu-Ray tæt på at vinde formatkrig 

Filmselskabet Warner vil ikke længere udgive film i HD DVD-formatet.

Læs mere

Blækprintere skal udskrive medicin

Blækprintere skal udskrive medicin

HP indgår samarbejde med irsk medicinalfirma om at udvikle HP´s printerteknologi til at udskrive intelligente plastre, der kan indeholde medicin.

Læs mere

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

Microsoft fotoformat kan blive ny standard

I de kommende måneder bliver det afgjort, om Microsofts HD foto-format bliver ny standard.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere