DD_Offentlige_JJ

Få helt styr på digital post – komplet vejledning

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

26. oktober 2014

Fra den 1. november 2014 skulle man have en digital postkasse for at kommunikere med sin kommune, SKAT, staten, sundhedsvæsenet og andre offentlige myndigheder. Selv om du allerede har en eBoks, er du ikke nødvendigvis tilmeldt den digitale ordning. Virkeligheden er nemlig desværre, at du ikke modtager ét eneste brev, medmindre du har været omkring borger.dk og tilmeldt dig den såkaldte Digitale Post – uanset at du allerede har både en e-mailadresse og en eBoks eller en konto hos ePosthuset. Det er den eneste måde, hvorpå du fremover vil modtage post om fx ejendomsskat, folkepension og andre ydelser. Her i artiklen viser vi, hvordan du gør det.

Du skal også selv kunne klare det digitalt, når du fremover vil melde flytning, bestille nyt pas eller sygesikringskort, se din årsopgørelse fra Skat eller skifte læge. Med andre ord skal du fra november klare alt via digitale løsninger i stedet for at møde op på rådhuset eller ringe til kommunen. Heldigvis er det, som du kan læse i vores guide, ikke svært at komme i gang, og når du først er tilmeldt, kan du glæde dig over, at det er meget nemmere selv at bestille passet, melde din flytning eller ordne forskudsopgørelsen uden at skulle forlade hjemmet. I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Måske er du interesseret i ...