Hacker

Danmark ramt af stort cyberangreb

Et større hackerangreb ramte onsdag Danmark, men der var tale om en øvelse planlagt af regeringen.

Kl. 9:00 onsdag den 6. november indledte Beredskabsstyrelsen et større cyberangreb på Danmark. Angrebet kan lamme offentlig transport, skabe ujævn internetforbindelse og slukke for mobilnettet, men der er kun tale om en øvelse, som skal gøre regeringen og Beredskabsstyrelsen i stand til at forsvare sig mod større hackerangreb.

Angrebet bliver udført af 60 til 70 mand fra Beredsskabsstyrelsen, og de vil frem til torsdag kl. 17 forsøge at skabe så mange it-problemer som muligt for Rigspolitiet, Statens IT, Digitaliseringsstyrelsen, Københavns Politi, Nets, Metroselskabet, DONG, Forsvarskommandoen, efterretningstjenesterne og mange flere nationale organisationer, der har betydning for den danske infrastruktur.

Først efter 32 timers kamp vil Beredskabsstyrelsens nye it-kriminelle frivilligt opgive deres hærgen, og alt kan vende tilbage til normalen. Under hele øvelsen vil den resterende del af styrelsen holde øje med begivenhederne og videregive informationer til blandt andet stats-, udenrigs-, forsvars- og justitsministeriet.

Øvelsen bliver efterfølgende evalueret og kaster i starten af 2014 en rapport af sig med anbefalinger og viden om cyberangreb mod Danmark.

Måske er du interesseret i ...