Cookie- og privatlivspolitik


Danmark fremtrædende it-nation

Danmark er blandt top-landene i EU når det gælder digitale konkurrenceevner, viser en ny rapport fra EU.

En ny undersøgelse fra EU om it-udviklingen og den digitale konkurrenceevne i Europa placerer Danmark blandt landene med den bredeste distribution af internet og den mest omfattende brug af informations- og kommunikationsteknologi (IKT).

Europa-Kommissionens rapport analyserer den seneste udvikling på IKT-området, og bruger som grundlag blandt andet hyppigheden af it-brug, tilgængelighed af internet i landet og andelen af befolkningen der har mulighed for, og gør brug af digital forvaltning.

Ifølge rapporten om den digitale konkurrenceevne i EU, bruger cirka seks ud af ti europæere internettet regelmæssigt. Det er tal der er meget lig tallene i USA, hvor 56 procent af befolkningen bruger internettet dagligt, og 65 procent har brugt det inden for de seneste tre måneder.

Men her er vi i Danmark så mere privilegerede; 82 procent af den danske befolkning benytter internettet regelmæssigt, og for hele 72 procent gælder det, at de bliver brugt på et dagligt plan – samtidigt topper vi, når det gælder digital forvaltning, blandt andet gennem den digitale selvbetjening som mange danskere efterhånden er ved at tage til sig.

Men også på andre områder kan danskerne pryde sig med større it-kompetencer. Danmark er nemlig det land i Europa, hvor procentvis flest online-handler finder sted. Det være sig gennem auktionssider på nettet, men også når det gælder downloads af film, musik, bøger eller computer-software.

Følg linket til højre, for at læse hele rapporten, eller se på statistikkerne fra de andre lande i EU. Rapporten forefindes kun på engelsk.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere