Medal

Danmark er bedst til it

Danmark er blevet kåret til det mest teknologisk udviklede land i hele verden, og overtager dermed førstepladsen fra Korea.

2. december 2014

Når det handler om mobiler, computere og internet, ligger Danmark i spidsen. Det viser den årlige rapport fra ITU (International Telecommunications Union), hvor Danmark tager førstepladsen, når det handler om udvikling på det teknologiske område. Vi overhaler koreanerne, der ellers har ligget nummer et tre år i træk og på tredjepladsen ligger Sverige.

Landene i rapporten er blevet bedømt ud fra 11 faktorer, der omhandler alt fra mobilabonnementer til antal procent, der bruger internettet. Og især brugen af internettet er noget, vi danskere er gode til, hele 87 procent er nemlig på nettet. I EU ligger gennemsnittet kun på 67 procent. Det hænger også sammen med at netværksdækningen i Danmark er langt over gennemsnittet i verden. 67 procent af danskerne er nemlig dækket af LTE-netværket.

Samlet set er der sket en teknologisk udvikling hos alle lande i både toppen og bunden. Sammen med Danmark er det især europæiske og skandinaviske lande, der ligger i top ti, blandt andet Island, Norge og Storbritannien.

Måske er du interesseret i ...