Cop15 logo

COP15 øger truslen mod it-miljøet

I takt med den øgede opmærksomhed rettet mod Danmark i forbindelse med klimatopmødet, kan vi muligvis også se frem til flere cyberangreb fra aktivister, der vil have et budskab frem.

7. december 2009

Risikoen for, at der vil blive forsøgt cyberangreb mod Danmark er steget fra ’lav’ til ’mellem’ i forbindelse med klimatopmødet. Det vurderer sikkerhedsfirmaet CSIS.

Starten på det internationale klimatopmøde, COP15, betyder, at der kommer en øget fokus på danske hjemmesider, og dansk it-infrastruktur i takt med at der opstår mere opmærksomhed om landet som helhed. Det har gjort, at sikkerhedsfirmaet CSIS hæver niveauet for det lokale trusselsbillede.

»Konferencen vil tiltrække sig opmærksomhed fra mange forskellige mennesker, og det kan ikke udelukkes, at it-kriminelle vil forsøge, dækket under et "aktivistflag", at beskyde websider i Danmark med datapakker eller forsøg på defacements,« skriver CSIS i en mail til Version2, som begrundelse for det løftede trusselsniveau.

CSIS kan heller ikke udelukke, at der ganske givet kan opstå mere målrettede angreb som følge af den stigende opmærksomhed mod vores ellers ret lille land.

Hvad det hævede trusselsniveau betyder, og har af egentlige konsekvenser, melder historien dog ingenting om.

Måske er du interesseret i ...