nyheder/cebit_large.jpg

CeBIT: Kæmpe razzia på årets CeBIT-messe

Tysk politi beslaglagde flere hundrede mobiltelefoner, mp3-afspillere og andre kopiprodukter ved en kæmpe razzia på årets CeBIT-messe i Hannover.

Elektronikmessen CeBIT, der løb af stablen fra 4. til 9. marts i tyske Hannover, fik besøg af et massivt politiopbud, da 180 politifolk gennemførte en razzia på 51 af messens stande. Det skriver tyske medier. Tysk politi har også tidligere år gæstet messen på jagt efter messedeltagere med ulovlige kopiprodukter, men årets aktion var den hidtil største af slagsen.

Den direkte årsag til den omfattende razzia er det italienske firma Sivsel, der forvalter patentrettigheder for europæiske opfindere. Sivsel mente, at en del producenter ikke havde betalt licens for mp3-teknologien i deres produkter, og firmaet fik derfor politiet til at skride ind.

Under razziaen beslaglagde det tyske politi flere hundrede mobiltelefoner, mp3-afspillere, fjernsyn og gps’er. Men høsten omfattede også ulovlige kopier af Apples iPhone fra en kinesisk producent. Og i det hele taget var det primært de asiatiske producenter, der fik besøg af ordensmagten. 27 af de 51 virksomheder, der blev ransaget, hører nemlig hjemme i Kina og Hong Kong, mens 12 er fra Taiwan.

Måske er du interesseret i ...