wififly

Brug din tablet under hele flyveturen

Tablets og telefoner bliver snart helt legale at bruge på amerikanske flyruter, og muligheden for at bruge elektronik i flyveren kan sprede sig til resten af verden.

Det er først, når flyets lysende sikkerhedssele-skilt slukker, at du må finde din tablet frem fra tasken. Sådan er reglerne for flyvning verden over på nær i USA, hvor luftfartsmyndighederne nu har givet grønt lys for, at e-bogslæsere, tablets og smartphones må være tændt, fra du træder ind i flyet, til du forlader det igen.

Regelændringerne er allerede blevet budt velkomne af Delta Airlines, der som de første har søgt om tilladelse til at gøre brug af reglerne. Bliver den ansøgning godkendt, må passagerernes elektronik være tændt under hele rejsen, men elektronikken skal stadig være i såkaldt ”flytilstand”, hvor den ikke sender eller modtager telefonsignal. Samtidig vil der stadig forbud mod at bruge internetforbindelse, når flyet er under 10.000 fod.

De nye regler gælder endnu kun på amerikanske indenrigsruter, men de kan brede sig til andre lande. De britiske myndigheder har blandt andet allerede givet udtryk for, at de kigger på, hvordan reglerne kan overføres til britiske flyselskaber.

Derudover har Delta samarbejdsaftaler med både franske Air France og hollandske KLM, hvilket kan være med til at bane vejen for, at der også vil være mulighed for frit at bruge tablet’en på europæiske ruter.

Måske er du interesseret i ...