Cookie- og privatlivspolitik


Børnehaverne skal digitaliseres

Robotsæler, der hjælper de ældre, og overvågningssystemer, der kan fortælle om barnet har feber. Det er nogle af de forslag, et nyt digitalt råd kommer med.

Det kan godt være, armbånd der holder øje med dit barns helbred mere lyder som noget, der er taget ud af en science fiction-film, men det kan meget vel snart blive en realitet. I hvert fald, hvis det står til det nye digitale råd som Center for Digital Forvaltning (CEDI) har nedsat.

Den alt for store fokus på digitalisering af selve den offentlige sektor gør, at der sker for lidt, for at finde ud af, hvordan kommunernes institutioner kan optimeres - og selv om en række ting måske kunne ligge til det digitale højreben, så er emner som digital børnepasning eller undervisning via internettet noget, som de fleste danskere overhovedet ikke har overvejet.
Det er en skam, lyder det fra Det digitale råds sekretariatschef, Michael Karvø fra CEDI til Business.dk.

”Vores analyse har været, at der mangler nogen, som kan hjælpe med at få digitaliseringsdebatten til at handle mindre om rådhuset og alle mulige selvbetjeningsløsninger – og så mere over dér, hvor 75 procent af kommunernes udgifter faktisk er. Nemlig områder som ældrepleje, børnepasning og undervisning.”

Han peger på den ulige fordeling med det stigende antal ældre, sat overfor den svindende flok erhvervsaktive danskere der er tilbage for at betale for pasningen, som en god grund til at tænke i nye baner.

”Her kan teknologi være med til at løse nogle af de demografiske problemer, vi står over for de kommende år,” siger Michael Karvø. Selv en simpel ting som en fjernbetjening til rumtemperatur, lys og den automatiske seng et eksempel på, at teknologi i bemærkelsesværdig høj grad kan løfte presset fra ældreplejen.

Rådet, der indtil videre består af Lars Monrad Gylling fra KMD, Henrik Schlægel fra Scanjour, Jørgen Bardenfleth fra Microsoft og Jens Munch-Hansen fra TDC, vil i de nærmeste dage offentliggøre deres første rapport, som skal forholde sig kritisk til den måde, hvormed man anvender IT til at effektivisere den offentlige sektor.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere