Cookie- og privatlivspolitik


Basim synger for Elsparefonden

”Langt ude i skoven – Tænk længere” - sådan hedder Elsparefondens nye kampagne for elsparemærket på it-udstyr, og den henvender sig til dig der surfer på nettet. Elsparefonden opfordrer os til at købe bærbare computere eller små netbooks, fordi de kun bruger det halve i strøm.

”Alle surfer nettet både dag og nat. Aldrig er der blevet brugt så meget strøm,” synger X Factor-stjernen Basim. For 12 procent af strømforbruget i private hjem kommer fra hjemmekontoret, og Elsparefonden forventer, at det tal vil stige i takt med, at flere og flere arbejder hjemme og surfer, ser tv og hører musik på internettet. Derfor går Elsparefondens kampagne ud på at opfordre forbrugerne til at gå over til bærbare computere.

”Jeg bruger selv en bærbar computer, men det er først nu, efter jeg har været med i Elsparefondens kampagne, at jeg er blevet klar i over, at de bærbare også er det bedste for klimaet. Det betyder noget for mig at støtte en god sag, så derfor sagde jeg ja til at være med i kampagnen,” siger Basim.

Elforbruget på computere er fordoblet på seks år. De stationære computere bruger typisk over dobbelt så meget strøm som bærbare, og er da også skyld i en CO2-udledning på 350.000 ton, eller dobbelt så meget som alle husstande i Ålborg udleder. Mens de mere energieffektive bærbare bidrog med 25.000 ton CO2.

Heldigvis er det i stigende grad de bærbare – og lige nu især de små netbooks eller mini-notes – forbrugerne går efter. De bærbare er blevet så populære, at der aldrig tidligere er blevet langet så mange af dem over disken som i tredje kvartal i år. I alt blev der solgt 180.000 bærbare computere til private forbrugere mod blot 29.400 stationære.

”En meget stor del af væksten for de bærbare computere skyldes de relativt billige og små computere – de såkaldte netbooks eller mini-notes. Der blev solgt 43.000 netbooks i tredje kvartal, og jeg forventer, at julesalget vil betyde yderligere 50.000 solgte netbooks i årets sidste kvartal,” siger Anders Elbak, Reseach Manager hos IDC, der registrerer salget af computere.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få styr på digital post

Få styr på digital post

GRATIS GUIDE: I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Postkasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere