Cookie- og privatlivspolitik


Apples iPad-navn ejes af andet firma

Apples iPad er ikke det eneste produkt med det navn – adskillige andre firmaer har igennem noget tid haft det samme allerede, og nogen af dem har retten til at bruge navnet i samme kategori som Apples iPad.

Et firma, der formodes at være et dække for Apple, har ansøgt EU om brugen af iPad-navnet som varemærke til trods for at den fransk-italienskejede virksomhed STMicroelectronics allerede bruger navnet IPAD til en chip til mobiltelefoner.

I februar 2010 offentliggjorde Apple deres nye tablet-pc, iPad. Med en skærm på 9,7 tommer markedsføres den med multimedieafspilning og internet-brug i højsædet. Men navnet iPad bruges ifølge Computerworld.dk allerede i flere andre sammenhænge:

Siemens registrerede et varemærke for navnet iPAD i 2007 indenfor en anden kategori, nemlig motorer og maskiner.

Apple er i de senere år løbet ind i flere problemer med varemærker. Fujitsu har siden 2002 markedsført en håndholdt enhed som en iPAD. Der er dog uvished om Fujitsu stadig ejer det varemærke i USA.

Og det er ikke første gang sådan noget er sket for Apple-koncernen. Ved lanceringen af deres iPhone løb de ind i problemer med Cisco Systems, som ejede varemærket for iPhone-navnet. Cisco sagsøgte Apple, dagen efter Apple offentliggjorde iPhonen først på året i 2007. Det endte dog med at de to virksomheder indgik et forlig.

Apple har ansøgt om retten til iPad-navnet i seks forskellige ”kategorier” heriblandt de to kategorier, som STMicroelectronics allerede ejer, kategori 9 og 16. Kategori 9 handler om elektronik og konponenter, mens kategori 16 handler om brugen af navnet på print på alt fra æsker og papir til software og brugervejledninger.

Den fransk-italienske STMicroelectronics registrerede navnet IPAD som et varemærke i EU i september 2001. Det vil ifølge EU's varemærke-database udløbe til september i år.

IPAD står ifølge virksomhedens website for Integrated Passive and Active Devices.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere